Kunst-Schatten Haagse Beemden organiseert Winterpodium 2018

Geplaatst op: 20-02-2018 18:41

Het wordt de derde keer dat amateurkunstenaars uit de Haagse Beemden hun werk gaan exposeren in het Graaf Engelbrecht College, Ganzerik 3 in Breda. Dat gebeurt op zaterdag 24 februari a.s. van 11.00 uur tot 16.00 uur. Entree en deelname aan workshops ( voor jong en oud!) is gratis. Wie wil kan een eigen bijdrage in de daarvoor bestemde spaarpotten doen.

Wat geëxposeerd wordt varieert enorm: schilderijen, tekeningen, aquarellen, kantkloswerk, chainmail, houten decoraties, beeldhouwwerk en keramiek. De prachtige aula van het Graaf Engelbrecht zorgt er voor dat alle werken prima tot hun recht komen in een gezellige, informele sfeer.

Een bezoek aan het Winterpodium hoeft niet alleen uit kijken en luisteren te bestaan. Je kunt ook lekker meedoen! Bij een aantal exposanten kun je aanschuiven voor een gratis workshop, zoals kantklossen ( weer helemaal terug aan het komen!), chain-mail, zentangling of een gezellige paastak maken. Kunst-Schatten organiseert daarnaast ook een aantal workshops, waarin onder meer een lectuurbak kan worden gedecoreerd, je kunt leren vilten of een kunstwerk maken van natuurlijke materialen. Door de grote variatie in de workshops is er voor iedereen, van welke leeftijd ook, dus wel iets leuks om aan mee te doen. Zo is het Winterpodium niet alleen een gelegenheid om werk van amateurkunstenaars te bewonderen, maar ook om zelf aan de slag te gaan.

Bijzonder is de samenwerking met Grote Broer Haagse Beemden. Zij gaan een aantal muzikale workshops verzorgen, zoals een DJ-workshop, een rap-workshop en een beatworkshop. Een mooie gelegenheid om je talent te ontdekken!

Over de dag verdeeld zijn er ook een aantal akoestische optredens. Om 12.00 uur speelt Anja Wierckx op haar accordeon, om 13.30 uur gevolgd door Ilo Johannis. De dag wordt afgesloten met een feestelijk optreden van Voices Breda XXL om 15.00 uur met daarna een meezingworkshop!


Na afloop van het Winterpodium wil Kunst-Schatten Haagse Beemden nog meer mensen in onze wijk kennis laten maken met creativiteit en kunst. Dat willen we gaan doen door in de komende maanden via kennismakingsworkshops mensen aan te moedigen om zelf aan de slag te gaan en, wie weet, bij een volgend Winterpodium zelf te exposeren. Bovendien willen we diegenen die al langer bezig zijn de kans geven om meer kennis op te doen in gespecialiseerde workshops. Dankzij een subsidie van de gemeente Breda kunnen we dit op een heel laagdrempelige manier gaan organiseren.

Kunstschatten

 

Terug naar de vorige pagina