Start renovatie De Donk

Geplaatst op: 29-08-2016 20:22
Na 1,5 jaar voorbereiding wordt de buitenruimte rondom De Donk aangepakt. Vanmorgen, 29 augustus 2016 hebben de eerste voorbereidende werkzaamheden plaatsgevonden. Vanaf morgen zal De Donk afgesloten worden voor alle verkeer. Verkeer vanaf de Emerparklaan zal middels bebording omgeleid worden naar de Essendonk, de grote parkeerplaats, en de Louwersdonk.
                                      
De werkzaamheden zullen in fases uitgevoerd worden, zie de tekening.

winkelcentrum de Donk

Fase 1:
In fase 1 zal de weg De Donk opgebroken worden en opnieuw aangelegd volgens het ontwerp. Vanuit de Louwersdonk zal een tijdelijke verbinding gemaakt worden met de parkeerplaats aan de voorzijde. De parkeerplaats aan de voorzijde zal zo lang mogelijk bereikbaar blijven, ook voor het geldtransport van de pinautomaat.

Fase 2:
Zodra De Donk, als rijweg weer open is, zal aan het plein tot aan de parkeerplaats begonnen worden, Vanaf het groene veld tot aan de Jumbo en de parkeerplaatsen. Daarna zijn de parkeerplaatsen aan de voorkant aan de beurt. De parkeerplaats zal zo veel mogelijk gefaseerd opgebroken en aangelegd worden. Tijdens deze fase wordt gestreefd naar het behouden van een aantal parkeerplaatsen en bereikbaarheid van de pinautomaat.
De bereikbaarheid van de winkeliers zal soms wat hinder ondervinden, middels kunststof schotten kan het publiek zeker over komen.

Fase 3:
In de laatste fase zal de parkeerplaats aan de achterzijde een doorsteek krijgen. Als laatste zal het fietspad aan de Hondsdonk aangelegd worden en de laatste werkzaamheden aan het plein, al gevolg van de renovatie van de stadsverwarming.

4 november zullen al winkels weer goed bereikbaar zijn en ook de parkeerplaatsen weer ruimte bieden voor het winkelend publiek.

De komende 10 weken zal er overlast zijn. En het is veel bij elkaar. Eerst de Emerparklaan afgesloten, nu de Backer en Ruebweg samen met de stadsverwarming, vanaf morgen echt heel dicht bij de winkels.

winkelcentrum de Donk

Terug naar de vorige pagina